perjantai 8. tammikuuta 2016

7kk EnglannissaTää kuukausi tuntui kestävän ikuisuuden, mutta tässä sitä nyt taas ollaan, kuukauden kokeneempana.

Heti kuun alussa lähdin viikon lomalle Suomeen, mikä oli odotettu, kaivattu ja haaveiltu juttu. Ja viikko osoittautuikin ihan huipuksi! Sen sijaan Suomesta palaaminen takaisin työputkeen ei ollut mikään iisibiisi, vaan olin oikeesti aika hermoraunio ja valmis ostamaan paluulipun takaisin joulukuiseen Suomeen vaikka heti seuraavalle päivälle...
Fiilis kuitenkin koheni päivien myötä, ja täällä Englannissa sitä edelleen ollaan. Työt teettää aikalailla päänvaivaa, mut onneksi kivojakin työpäiviä sattuu mukaan!

Kuukauden aikana kävin päiväreissuilla Windsorissa ja Cotswoldsissa. Molemmat reissut oli tosi kivoja ja hyvin erilaisia mihin oon normaalisti tottunut (= pää kolmantena jalkana koko kaupungin kiertämistä aamusta iltaan). Windsorissa vietin puoli päivää Windsor Castlea kierrellen, ja Cotswoldsissa taas pääsin ryhmämatkabussin ajeluttamana tutustumaan kolmeen eri Englannin pikkukylään. Tällasia rentoja reissuja enemmän, kiitos!
Joulukuussa pääsin myös juhlimaan aika ikimuistoista brittiläistä joulua luumuvanukkaineen kaikkineen. Parin päivän juhlahumun jälkeen tuntui kyllä siltä, että joulut on nyt kyllä tältä erää juhlittu, kiitos vaan..! Mut hauskaa oli, kaikesta huolimatta.
Uskaltauduin lähtemään joulunjälkeisiin alennusmyynteihin maanantaina 28. päivä, mikä osoittautui melkoiseksi vikatikiksi. Vaikutti nimittäin siltä, että puoli Englantia oli saapunut Bank Holidayn kunniaksi hankkimaan Bluewaterin aletuotteista tyhjäksi. Istuessani bussissa matkalla kauppakeskukseen bussi seisoi käytännössä paikallaan puoli tuntia paikallaan jäätävässä ruuhkassa noin 500 metriä keskuksen sisäänkäynniltä. Itse Bluewaterin väentungoksesta tietysti puhumattakaan!

Pakkaset on pysynyt loitolla eikä lunta oo tuskin tiedossa tänä talvena, mutta oikeestaan koko joulukuun ajan ollaan saatu "nauttia" ihan jäätävän kovasta tuulesta. Täällä etelässä ei kuitenkaan olla sentään päästy osallisiksi tulvista. Sepäs tästä vielä puuttuiskin, kun Medway-joki alkais tulvimaan... Sadepäiviäkin on ollut varmaan enemmän kuin poutasäitä, minkä seurauksena kaikki pikkupolut ja kadunvarret on yhtä mutavelliä. Ei siis Englannin talvisää saa ainakaan multa hirveetä ylistystä, vaikka oonkin ihan kiitollinen, etten joudu kärvistelemään -30-asteessa...
Toivotaan, että kevättä kohden pilvet vähän kaikkoais ja päästäis nauttimaan auringonpaisteesta vähän useammin kuin kerran kuussa!

Toin Suomesta mukanani talvivaatteita, joita oon nyt kymmenestä plusasteesta huolimatta käyttänyt päivittäin. Valkoisella karvalla vuorattu talvitakkini on kerännyt niin kehuja kuin huvittuneita keskustelunaiheitakin, lapaset samoin, puhumattakaan talvitakin hupussa killuvasta heijastimesta! Yhden liikkeen myyjä Windsorissa tuli pokkana kysymään, että "mikä tossa sun hupussa roikkuu? Onks se joku joulukoriste?", ja host-äitinikin ihmetteli samaa. Täällä Englannissa ei heijastimia myydä oikeastaan ollenkaan, ja niitä näkyy korkeintaan harvoissa koirien talutushihnoissa ja satunnaisissa pyöräilijöiden housunlahkeissa... No, ainakin on smalltalkin aihetta ventovieraiden kanssa!

Työt on sujuneet vähän niin ja näin. Poju on oppinut ärsyttämisen jalon taidon (on ihan hirrrrveeeen hauskaa jyrsiä tv-ruutua, tyhjentää lipaston laatikot ja leikkiä töpseleillä) ja on ollut kuukauden sisällä taas pari kertaa kunnolla kipeänä, mikä on ollut rankkaa myös meikäläisen osalta. Huonoja päiviä on ollu ehkä enemmän kuin hyviä, ja muutenkin on ollut vähän mieli maassa ja pinna kireellä, ja univelkaakin on päässyt kertymään yövuorojen myötä. Lähestyvä kevät ja mukavat suunnitelmat kuitenkin piristää, joten eiköhän tää tästä!


Tavoitteita tulevalle kuukaudelle:

 1. Keksi uusi harrastus pojun kanssa (en keksinyt mitään!)
 2. Tee jotain, mistä oot haaveillut pitkään
 3. Kirjoita blogiin rästipostauksia (en ehtinyt...)7 kommenttia:

 1. Heijastimien puute on tosiaan kummallista - mutta selittäiskö sitä autoilijoiden ylivalta liikenteessä - Suomessa kun autoilijan täytyy kävelijää väistää, mutta täällä ei. Kaipaisin kyllä etenkin lasten vaatteisiin heijastimia. Taas yksi juttu mitä sukulaiset saavat lapsille lähetellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kävelijöihin ei kyllä täälläkään pahemmin törmää. Koiranulkoiluttajatkin bongaa pimeällä ehkä korkeintaan koiran kovaäänisen läähätyksen ansiosta, joten kyllä ne heijastimet täällä Briteissäkin tekis terää! Hassua, en koskaan ennen ajatellut, että heijastimet voisi jossain olla ihan tuntematon (tai vähintäänkin unohdettu) keksintö :D

   Poista
 2. Täällä (pahimmillaan) -27°c, tuun sinne. Ei tarkene :-D

  VastaaPoista
 3. Lappeenrannan Konnunsuo tänään -34C, putket jäässä monessa päässä...joten terveisiä sinne jonnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe... Osaan ehkä vähän enemmän arvostaa Englannin lämpötilalukuja tästä edespäin :D

   Poista