tiistai 25. elokuuta 2015

Blogihaaste

Sain Neeakoolta blogeissa pyörivän Liebster -haasteen, jossa vastataan ensin bloggaajan esittämiin kysymyksiin ja haastetaan sitten muita bloggaajia vastaamaan itse keksimiini kysymyksiin. Tässä tulee!




1. Minkälaista kuvittelisit elämäsi olevan viiden vuoden päästä? Entä kymmenen?
Oon maailman huonoin kuvittelemaan tulevaisuuttani, enkä oikeestaan pysty näkemään itseäni missään vuodenkaan kuluttua.
Viiden vuoden päästä oon kuitenkin toivottavasti keksinyt, mitä haluan opiskella. Ja ehkä päässytkin opiskelemaan. Tai opiskellut ja kyllästynyt ja vaihtanut alaa. Tai jotain. Oon toivottavasti nähnyt maailmaa vielä enemmän ja oppinut kuuntelemaan itseäni vähän paremmin.

Kymmenen vuoden päästä ...... kauheeta ajatellakin. En tiedä. Suoraan sanottuna ei mitään käryä. Ehkä oon keksinyt, mikä on elämän tarkoitus ja oottelen sitä seuraavaa etappia - siis 42:ta. Nojoo, ehkä 28-vuotiaana oon saanut selville, mitä haluan tehdä ja sitä rataa. Tai sitten omistan dalmatialaisen ja asun pienessä pölyttyneessä kattohuoneistossa Pariisin laitamilla.





2. Mikä on paras paikka missä olet ikinä käynyt?
Japanin Hakone. Viisi vuotta sitten kävelin pitkin paksujen seetri-puiden reunustamaa katua, tuoksuttelin sateen jäljiltä kostean metsän tuoksua ja ihailin kaukana pilvien ulottumattomissa siintävää Fuji-sania. Söin mustia kananmunia, seisoin sinisateen koristamalla kadulla ja kävelin läpi tulipunaisten torii-porttien. Ihastuin vesimelonimehuun ja vannoin, että alan vaikka syödä kalaa jos vaan voin alkaa kalastajaksi ja muuttaa tänne.
Suoraan sanottuna mulle tulee vieläkin kylmät väreet ja tippa linssiin kun ajattelenkin koko paikkaa. Kirjoitin Hakonesta lukiourani aikana neljä esseetä ja kaksi englannin ainetta. Oon täyttänyt kymmeniä sivuja päiväkirjoistani vain muistellakseni sitä ihanuutta.
Mun on pakko päästä Hakoneen uudestaan. Siitäkin huolimatta, että viisi vuotta sitten ehdin nähdä koko pikkukaupungin. Miten voikaan rakastaa jotain paikkaa niin paljon?




3. Hauskoin/jännittävin kokemus joltain matkaltasi?
Oon yrittänyt tuntitolkulla keksiä tähän vastausta, mutta suoraan sanottuna en pysty valitsemaan vain yhtä. Kaikilta matkoilta on ihania kokemuksia.
Jostain syystä ihan ensimmäisenä mulle tuli kuitenkin mieleen Tollwoodin Christmas Market Münchenissa vuonna 2013. Saksalaiset joulumarkkinat on kyllä jotain, mikä pitäis kaikkien (joulufanien) kokea jossain vaiheessa. Tollwoodin joulumarkkinat oli massiiviset. Kaikkea löytyi suklaalla kuorrutetuista banaaneista paahdettuihin kastanjoihin ja merisiilin kuorista kauniisiin käsitöihin. Ja voi sitä joulukoristeiden määrää!
Kaikista paras oli kuitenkin se tunnelma. Ilta alkoi hämärtää, ja pimeässä kaikki ne alueen tuhannet jouluvalot ja kojujen lamput syttyi, ja vaikka maassa ei ollut lunta, tunnelma oli uskomattoman jouluinen. Joululaulut soi ja glühweinin tuoksu levisi koko alueelle.
Ääk, joulukuume iskee...
Toinen, mikä on pakko mainita nyt kun vauhtiin pääsin, on viimekesäinen Bastille Dayn ilotulitus Pariisissa. Itse puoli tuntia kestänyt Sota ja rauha -niminen ilotulitus oli jo aivan hillitön, mutta se ihmismassojen määrä Champ de Marsissa oli jotain sanoinkuvaamatonta. Ihmisiä oli tuhansittain. Muistaakseni etukäteen paikalle odotettiin puolta miljoonaa ihmistä. Kuvitelkaa se tilanne, kun viimeiset ilotulitusraketit on pamautettu ja se ihmismassa lähtee vyörymään kohti lähintä metroasemaa... En ollut varma, päästäänkö me täältä meidän asunnolle ennen aamua... Ps. Päästiin.


4. Matkustatko mieluiten yksin vai seurassa?
Molemmissa on puolensa ja riippuu oikeastaan kohteestakin. Ja seurasta. Myönnän, oon aika vaativa ja itsekäs matkakumppani, joten jos mun kanssa haluaa mennä jonnekin, kannattaa varautua olemaan aika pitkäpinnainen ja joustava...
Ihan lyhyillä matkoilla tykkään matkustaa yksin. Saa juosta paikasta toiseen niin kovaa kuin vaan ehtii ja jaksaa, saa kierrellä niissä kaupoissa ja paikoissa missä haluaa ja pitää taukoa kun huvittaa. Oon sitä tyyppiä, joka ei paljoa matkoilla makoile.
Toisaalta yksin matkustamiseenkin kyllästyy, ja se on aika yksinäistä, kun ei voi jakaa ihania kokemuksia jonkun toisen kanssa. En pysty valitsemaan...


5. Lemppari hajuvesi?
Käytän hajuvettä vain satunnaisesti, enkä oo minkään tietyn tuoksun vannoutunut fani. On mulla kuitenkin pari suosikkia.

Toinen on Kenzon Flower, jota sain isotädiltäni muutama vuosi sitten. Kaksi pientä 30ml putelia kului nopsaan, ja kolmatta oon käyttänyt niin säästeliäästi, että se varmaan menee huonoksi ennen kuin raaskin käyttää sen loppuun.

Toinen on Nina Riccin Fantasy, jota en oo enää kaupoista löytänyt. Ihastuin tuoksuun, mutten koskaan raaskinut hankkia sitä itselleni. Nyt kaduttaa, sillä en oo enää löytänyt sitä mistään...




6. Tämänhetkinen lempibiisi?
En oo Englantiin tultuani kuunnellut oikeastaan paljoa musiikkia. Oon edelleen vannoutunut CD-levy-fani, ja musiikin kuunteleminen koneelta tai kännykästä tuntuu vähän vieraalta. Aika usein iltaisin laitan kuitenkin napit korville, kun uni ei tuu. Tässä pari tän hetken lempparia.

Alan - Nada Sou Sou



Rajaton - Butterfly (kiitokset vaan sinne Porvooseen, en vaan saa tästä tarpeekseni...)




Joe Hisaishi - Summer





7. Paras muisto tältä kesältä?
Tänä kesänä on tapahtunut niin paljon, että on vaikee valita, mikä muisto olisi se parhain. Aika monesta ihanasta jutusta oon tänne blogiinkin kirjoittanut, ja toivottavasti myös ruudun taakse on välittynyt se hyvä fiilis.
Ylipäänsä Iso-Britanniaan saapuminen oli iso juttu, ja se on poikinut paljon hyviä (ja huonojakin) muistoja.
Tässä kuitenkin yksi hetki tai muisto, jota en ole täällä vielä jakanut, mutta joka kaikessa yksinkertaisuudessaan muistuu aina välillä mieleen ja saa hymyn huulille:

Istuin heinäkuun puolivälissä bussissa matkalla Favershamiin. Muut matkustajat oli jääneet edelliselle pysäkille Sittingbourneen, ja olin bussin ainoa matkustaja. Oli lämmin kesäpäivä, auringonsäteet täytti taivaan. Maaseutupolulla kiemurtelevan linja-auton aukinaisesta ikkunasta puhalsi tuuli kasvoille, ja heinäpellolta kuului heinäsirkkojen vaativa siritys moottorin hurinan takaa. Musta tuntui, että voin mennä ihan mihin vaan.



8. Kerro kolme asiaa jotka löytyvät bucketlistiltäsi?
Mun Bucket List on niin maratonmittanen, että sieltä on vaikee valita vaan kolme asiaa, mutta tässä nyt kuitenkin muutama juttu Iso-Britannia-bucketlistiltäni:
  1. Nauti perinteistä Afternoon Tea:tä
  2. Käy ratsastamassa Etelä-Walesissa
  3. Valmista host-perheelle suomalainen illallinen



9. Suomalaisen kulttuurin parhaat ja huonoimmat puolet?
Parhaat: Suorapuheisuus, kaunistelemattomuus, hiljaisuus, toisten arvostaminen, se ettei puhuta toisten päälle, sauna, raejuusto ja ruisleipä.

Huonoimmat: Epäkohteliaisuus, alkoholikulttuuri ja rasismi.


10. Englannin parhaat ja huonoimmat puolet?
Parhaat: Englannin vaihtelevat maisemat. Täältä löytyy kaikkea mahdollista merestä järviin, vuorista niittyihin ja kalkkikivikallioista maaseutumaisemiin.
Smalltalk, sosiaalisuus ja ystävälliset ihmiset. Se, kun kaupan kassatäti sanoo "Hello, my love". Ihana asiakaspalvelu.

Huonoimmat: Ihmisten epäaitous, liiallisuuksiin menevä kohteliaisuus ja se, kun mitään ei voi sanoa suoraan. Ruskea kastike ja muut kummallisuudet. Huono ilma. Katujen epäsiisteys. Ruuhkat ja ihmismassat.


Haastan kaikki, ketkä haluavat haasteen tehdä, sekä Lindan, Jennin, Emilian ja Nooran!

Kysymykset:
1. Eksoottisin syömäsi ruoka (mitä, missä, milloin)
2. Kolme asiaa, joista unelmoit
3. Milloin teit viimeeksi jotain ihan ensimmäistä kertaa?
4. Mikä on paras paikka, missä olet käynyt?
5. Mikä on maailman paras kirja, elokuva ja biisi
6. Mitä kaipaat Suomesta eniten (tai kaipaisit, jos asuisit muualla kuin Suomessa)?
7. Luettele viisi asiaa, jotka esittelisit ihmiselle, joka tulee nykyiseen kotikaupunkiisi ensimmäistä kertaa
8. Luettele viisi maata tai paikkaa joissa haluaisit käydä
9. Mikä on paras päätös, minkä olet elämäsi aikana tehnyt?
10. Mikä on elämän tarkoitus? ;)



1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta, Milla. Pitääkin alkaa miettiä vastauksia :)

    VastaaPoista