keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kello viiden teellä


Viime viikolla sain vieraita Suomesta, ja blogi on ollut siksi hieman hiljainen. Vanhempani tulivat viikon reissulle Englantiin, ja majoittuivat lähellä taloamme, joten nyhväsin kaiken vapaa-aikani niiden helmoissa. Oli ihanaa nähdä ihan livenä, eikä vaan tietokoneruudulta Skypen kautta! Esittelin Medwayta ja lempipaikkojani Lontoossa, ja pääsin itsekin tutustumaan ihan uusiin nähtävyyksiin ja paikkoihin jo tutuiksi tulleessa Medwayssa. Aivan ihana viikko!

Pääsin myös rastittamaan taas yhden jutun bucket listiltäni, sillä soitin pari päivää etukäteen ihanaan Fleur de Thé -nimiseen Shabby Chic -tyyliin sisustettuun kahvilaan Rochesterissa ja varasin meille kolmelle perinteisen englantilaisen Afternoon Tean eli iltapäiväteen torstaille, 27. elokuuta kello kaksi (ei siis kello viisi).
Afternoon Tea on ollut must-listallani ihan alusta asti, ja oli ihanaa päästä vihdoin ja viimein kokemaan rauhallinen iltapäivän teehetki Rochesterin nähtävyyksien ja pikkukauppojen kiertelyn lomassa.
Fleur de Thé tarjoilee Traditional- ja Luxury-versioita iltapäiväteestä. Meille varasin ensimmäisen vaihtoehdon, johon kuului tietenkin teetä, kolmioleipiä ja skonsseja kera clotted creamin ja hillon. Traditional Afternoon Tea maksoi yhdeltä hengeltä £9.95, joka on varsin kohtuullinen hinta iltapäiväteestä. Luksusversioon olisi kuulunut viiden punnan lisämaksusta lisäksi muita lämpimiä juomia sekä kahvilan leivoksia.
Teehetki oli just niin ihana kuin ajattelinkin. Breakfast Teallä täytetty teepannu tuotiin pöytään heti istahdettuamme.

Ensin tarjoiltiin kolmioleivät, jotka oli aseteltu ihanasti salaatinlehdin ja kirsikkatomaatein koristellulle kolmikerrosvadille. Keskimmäiseen kerrokseen oli varattu minulle kasvistäytteiset kolmioleivät, joiden täytteet olivat kananmuna-vesikrassi (meikäläisen Marks&Spencer -vakio! Ykköslemppari!), tuorejuusto-kurkku ja kananmuna-majoneesi. Ylä- ja alakerroksilta löytyi näiden lisäksi ainakin kana- ja kinkkutäytteisiä leipiä.

Kolmioleipien jälkeen kolmikerrosvati vaihdettiin toiseen, jossa odotti kolme vastapaistettua, lämmintä skonssia tarjoiltuna clotted creamin ja vadelma-karhunvatukkahillon kera.
Olin aiemmin maistanut ainoastaan kerran Fruit Sconesia Marks&Spencerin valikoimista, ja olin vähän pettynyt. Pakko myöntää, että vaikka tavallisesti liputan kaikkien M&S:n tuotteiden nimeen, niin ne niiden rusinaskonssit kyllä kalpeni näiden Fleur de Thén vastapaistettujen teeleipien rinnalla täysin ja totaalisesti.
Musta taisi tulla skonssi-fani. Ei lisättävää. Piste.
Kahvila itsessään oli aivan ihana. Astiat olivat upeasti Liisa Ihmemaassa -tyyliin eri parisia, mutta yhteen sointuvia. Kahvilan yhteydessä toimii pieni myymälä, ja käytännössä kaikki astiat ja muut kattaus- ja sisustustuotteet ovat myytävänä. Seuraavalla kerralla on varmaan pakko käydä hankkimassa ihana kolmikerrosvati tai teepannu... Tai ehkä koko kauppa tyhjäksi...
Kaikin puolin mitä täydellisin paikka nauttia Afternoon Tea:tä, ainakin tällaiselle Shabby Chic -intoilijalle ja prinsessaunelmoijalle. Makunsa kuitenkin kullakin, isäni antoi paikalle lisänimen pönötyskahvila... Tää ei varmasti ollut viimeinen kerta, kun nautin iltapäiväteetä!

Joko Afternoon Tea löytyy teidän bucket listiltänne?
6 kommenttia:

 1. Mä en osaa vieläkään innostua afternoon teasta mut skonsseihin oon ihan rakastunut! Leivottiin niitä pari viikkoa sitten ja siitä lähtien on tehnyt jatkuvasti mieli :D Varsinkin vadelmahillon kanssa ihan älyhyviä

  VastaaPoista
 2. Ei löytynyt mutta nyt löytyy! *sydänsilmäemoji* näyttää ihanalta, taas kerran! :')

  VastaaPoista
 3. Aww toi paikka näyttää aivan ihanalta! ♥ Ja kuulostaa kaikin puolin hyvältä muutenkin tarjoilut sun muut. Kyllä, afternoon tea löytyy mun bucket listiltä, vielä kun sais sen toteutettua :D Pitänee jossakin vaiheessa ottaa selvää, kuinka paljon paikkavaihtoehtoja Lontoosta löytyy (paljon, veikkaan ma)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se myös oli! Voih, ota miut seuraksi... ♥ Paitsi jos suunnittelet iltapäivän teehetkeä Claridge'silla... Siihen mun budjetti ei taida ihan yltää :D

   Poista