sunnuntai 6. syyskuuta 2015

3 kk EnglannissaKolme kokonaista kuukautta. Kolme. Se tuntuu jonkinlaiselta rajapyykiltä, vaikkei se ole kokonaisesta vuodesta kuin neljäsosa.
Mutta siis oikeesti, kuka minut tunteva uskoi tosissaan, että tällainen nyhverö selviäisi au pairina vieraassa perheessä edes yhtä kuukautta? No, propsit sinne, koska pakko myöntää, etten uskonut siihen itsekään. (Tässä välissä kuitenkin myönnettäköön, että jo ekan viikon jälkeen huomasin, että eiköhän tästä vähän pidempi reissu tule. Oon viihtynyt loistavasti.) Täällä sitä kuitenkin vaan vielä ollaan, enkä kyllä oo  (ainakaan toivottavasti) palaamassa Suomeen vielä vähään aikaan!

Elokuussa mulle iski jonkinlainen matkailuväsymys.Taisin kuluttaa vapaapäivistäni vähän liikaa tien päällä ensimmäisen kahden kuukauden aikana... Nyt se alkaa onneksi jo helpottaa.
No, en mä kamalasti kyllä kotona viihtynyt tälläkään kertaa, mutta suurin osa reissuista kohdistui tähän Medwayn (Chathamin ja sen lähikaupunkien) alueelle. Oon löytänyt ihan hirveesti uusia, ihania paikkoja, kiinnostavia nähtävyyksiä, ihania maalais- ja vintage-marketteja, jännittäviä Public Patheja ja kivoja kauppoja. Tätä edesauttoi vanhempieni viikon kestävä vierailu Medwayssa, mikä ikään kuin pakotti kokeilemaan uusia bussireittejä ja etsimään uusia nähtävyyksiä. Oon myös alkanut oikeesti tykkäämään Medwaysta!
Medwayn koluamisen lisäksi ehdin myös käydä Orpingtonissa Charles Darwinin kotitalossa, kaksi kertaa Lontoossa, Maidstonessa sekä ryhmämatkalla Stonehengelle ja Bathiin (josta kirjoitan pian enemmän). Ihastuin tuohon ryhmämatkan helppouteen, joten suunnittelen jo tulevalle kuukaudelle samanmoista!

Viime kuussa valitin, etten uskalla puhua tarpeeksi englantia. Väitän, että ongelma on tässä kuukauden kuluessa kadonnut jonnekin! Ei musta oikeastaan tunnu, että puhuisin paaaljon enemmän, mutta jotenkin puhuminen on vaan helpompaa. Ehkä host-vanhemmille aiheesta jutteleminen auttoi? En edelleenkään höpötä, ehkä se ei vaan oo mahdollista tällaiselle hiljaiselle hissukalle, mutta uskallan selittää ihan yhdentekevistäkin asioista, kuten esimerkiksi miten näin kaupassa joulukalentereita (siis SYYSKUUSSA?!).

Syksy on selvästi saapunut. Sadetta on tullut taivaalta melkein päivittäin (ja vieläpä sopivasti heti vanhempieni vierailuviikon alettua...). Hellepäiviäkin alkaa jo olla ikävä, koska 17-asteen lämpötilat tuntuu jo ihan jäätäviltä. En tiedä, johtuuko se siitä, että ehdin tottua kesän lämpöön, tästä kosteasta ilmasta vai siitä, ettei talossa oo lämmitys päällä (koska on "kesä"), mutta jos ei siis tullut selväksi niin kylmä on. Pimeä tulee koko ajan aikaisemmin. Kaupoistakin oon tosiaan jo bongaillut joulukalentereiden lisäksi muun muassa joulukortteja ja jouluaiheisia askartelutarvikkeita, unohtamatta tietenkään postiluukusta kolahtanutta joululahjaesitettä! Joulukuumehan tässä iskee...

Mutta joo, siis hyvää kuuluu. Työt sujuu hyvin. Mun viimeisimpiä villityksiä on muun muassa The Great British Bake Off, jonka uutta tuotantokautta aloin seuraamaan. Kyseinen ohjelma (brittiversio Koko Suomi leipoo -ohjelmasta) on muuten aivan hilllllittömän suosittu täällä. Oon käynyt leffassa, syönyt Suomeksi tuliaisiksi saamaani ruisleipää hyyyyvin säästeliäästi ja saanut monenmonta rastia Iso-Britannia bucket listiini!


Muutama mieleenpainunut hetki tältä kuukaudelta:

 •    15.8. reissu Lontooseen. Oikeestaan jos aiemmin en oo oikein ymmärtänyt sitä Lontoon viehätystä, niin tänä päivänä huomasin kuitenkin pitäväni Lontoosta. Ehkä syy oli mitä loistavimmassa seurassa, tai siinä, että puhuin ääneni käheeksi, tai siinä, että yksinkertaisesti vaan tutustun Lontooseen kerta kerralta pahemmin. Mut oikeesti, vaikkei tehty mitään ihmeellistä, käveltiin pitkin Lontoon katuja, ihailtiin Hamleysillä Legoista rakennettuja kuninkaallisia, kuvattiin harmaahaikaroita St James Parkissa, niin tää päivä oli yksi parhaista Iso-Britanniassa viettämistäni päivistä.
 •    31.8. oltiin menossa vanhempieni viimeisenä Englanti-iltana yhteen meidän lähipubiin illalliselle. Tää oli vasta mun toinen pubi-illalliskokemus, ja ainakin tiedän, että kyseiseen paikkaan en enää eksy. Palvelu oli kamalaa ja lattia täynnä fish&chipsejä. Tilasin quorn-kasvislasagnea, ja eteeni kannettiin uunivuoan reunoille räiskynyt lasagne, jossa oli yhdellä lasagnelevyllä päällystettyä tomaattikastiketta. Ai, ja vieressä valkosipulileipää. Bon appétit! Great.Vierailuviikolta olis kyllä paljon hetkiä jaettavaksi. Oli i-ha-naa nähdä vanhempia pitkästä aikaa!! 
 •    5.9. kun ihmettelin Stonehengellä, mitä virkaa näillä vitsin kiviröykkiöillä oikeesti on?! Teki mieli nauraa, kun katteli niitä satoja selfieitä räpsiviä turisteja, joita bussi kuljetti Visitor Centeriltä koko ajan lisää ja lisää. Kun muut nuokkui bussissa ja mie ihailin keltaisena hohtavaa auringonkukkapeltoa ja laventelinlilaa apilamerta. Kun kävelin pitkin Bathin kauniita katuja ja eksyin, ja kysyin neuvoa kuusi kertaa, ja sain viimein tyhjentävän vastauksen ihanalla brittiaksentilla, jota huomasin yht'äkkiä rakastavani. Kun kävelin kotiin ja taivas oli täynnä tähtiä, ja mietin, miltäköhän Stonehenge näyttää oikeassa tähtitaivaan ympäröimässä yössä eikä vaan trikkikuvassa.Tulevallekin kuukaudelle on luvassa kivoja suunnitelmia. Ollaan lähdössä neljän päivän kuluttua viikon "kesä"lomareissulle muun muassa Skotlantiin host-perheen kanssa, mitä odottelen jo! Syyskuussa on myös pari kiinnostavaa askarteluaiheista tapahtumaa, joihin ois kiva osallistua jos vain aikataulut antaa myöten. Ryhmämatkallekin on taas pakko päästä!! Kylmyydestä huolimatta oon myös aika innoissaan lähestyvästä syksystäkin (ja erityisesti talvesta ja joulusta...).


Tässä uusia tavoitteita tulevalle kuukaudelle (tällä kertaa vähän rennompia (paitsi huippustressaava nelonen!), kun on kerta se kesälomakin tulossa):

 1. Kuuntele skottiaksenttia sillä silmällä (tai siis korvalla) ✘ done
 2. Kirjoita blogiin uusi kulttuurieroavaisuuspostaus
 3. Hanki kuumavesipullo ✘ done
 4. Älä vaan osta yhtään joulukalenteria!!! Yankee Candle -joulukalenteri himottas kyllä niiiin... ✘ done4 kommenttia:

 1. Hei, katsopa ehdottomasti Youtubesta jakso ihanan sympaattisesta komediasarjasta Still Game tai Danny Bhoyn standuppia - koska huomaat pian että skotit ihan oikeasti puhuvat niin - ehkä helpottaa ymmärtämistä (tai hämmentää entisestään) :) Tervetuloa Skotlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Katsoinkin molempia ennen matkaa. Auttoi vähän jännitykseen, kun huomasi ettei toi ookaan IHAN niin kamalaa mongerrusta kuin luulin! :D
   Kiitos!

   Poista
 2. Meiän pitää kyllä ehdottomasti nähdä taas joku päivä! (: Mä oon matkustellu hävettävän vähän (=en oo poistunu Lontoon alueelta kertaakaan), ja tää sun postaus synnytti kyllä sellasen halun lähteä johonkin että joku viikonloppu pitää kyllä pakata kamat ja käydä ihan aikuisten oikeesti jossain muualla. Matkaseura olis tosi jees jos haluut lähteä johonki! Tai sit voin tulla moikkaamaan sua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiiiin pitää! Irrottaudu Lontoo-kuplasta ja tuu käymään täällä!

   Poista