lauantai 3. lokakuuta 2015

The Cake & Bake Show | London 2/10


Lokakuu! Aika kulkee hirveetä vauhtia ja syksy kolkuttaa jo ovella. Mulla ei kuun vaihde alkanut hassummin: Bongasin Lontoosta mielenkiintoiselta vaikuttavat leivontamessut, eikä niitä tietenkään voinut jättää väliin! Mukaan sain raahattua Lindan, jota ei tarvinnutkaan pahemmin seuraksi suostutella. Suunnattiin siis The Cake & Bake Show'hun heti ekana päivänä, perjantaina 2.10!



Orietta Basso

Jo valtavaan messutilaan astuessa sai huokailla ihastuksesta: Pitsikoristein päällystettyjä hääkakkuja, sokerimassasta taiteiltuja täysin aidon näköisiä kukkasia, minikokoisia kuppikakkuja ja vesimelonin makuisia macaronseja. Paikan päällä sai tehdä niin leivontatarvike- kuin leivonnaisostoksiakin, osallistua erilaisiin arvontoihin, maistella kymmenittäin erilaisia maistiaisia eri myyntipöydistä, ihailla kakkutaideteoksia, istuskella kahvilassa, imeä itseensä uusia ideoita ja katsella livenä julkkisleipureiden leivontademostraatioita.







Iskee valinnanvaikeus, kun yritän kertoa, mitä siellä sitten oikeesti oli. No, yksisarvisen kakan makuisia marenkeja, mustaherukka-rosmariini fudgea, Englannin parhaiksi äänestettyjä skonsseja, kristallikoristeltuja kakkulautasia, kymmenittäin erinäköisiä ja -makuisia kuppikakkuja, brownieita jokaiseen makuun, Liisa ihmemaassa -cake popseja, blueberry-gin -maustettuja käsintehtyjä vaahtokarkkeja, erimakuisia popcorneja, hyvää ruisleipää, Santa's Snowball -maustettua tomusokeria, yhden hengen kakkuja....
Kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Kurpitsa-macaronseja? Gluteenittomia, vegaanisia ja sokerittomia leivonnaisia? Kahvikupin muotoisia suklaatryffeleitä? Jep, löytyy.

Meringue Girls | Sateenkaarenvärinen on maultaan Yksisarvisen kakka




Reilu viisi tuntia kului The Cake & Bake Show'ssa hetkessä. Parhaiten mieleeni jäivät...

♥ All Sconesista hankkimamme suolaiset skonssit, jotka syötiin messukeskuksen laitamilla ja pidettiin taukoa kojuilla kiertelystä. Valkkasin fetajuustolla sekä valko- ja ruohosipulilla maustetun skonssin, joka oli aivan älyttömän hyvää! Englannin parhaaksi skonssiksi kruunatusta chorizo-pesto-skonssistakaan en kuullut vieruskaveriltani pahaa sanottavaa.

♥ Meringue Girlsin Yksisarvisen kakan makuinen marenki. Kuulemma karamellinmakuinen, mutta mistäs sitä koskaan tietää... Hillittömän söpöjä ja älyttömän hyvän makuisia!!

♥ Orietta Basson upeat sokerimassakoristeet.

♥ Messukävijöille suunnatun satu-teemaisen leivontakilpailun sato. Uskomattomia ideoita ja ihania toteutuksia! Näyttelypöydillä oli upeita luomuksia eri saduista: Liisa ihmemaassa, Petteri Kaniini, Harry Potter ja Disneyn sadut olivat hyvin edustettuina, mutta pöydillä näkyi kakkuja myös muun muassa teemoilla Paddington, Pingu, Kultakutri ja kolme karhua, Tähkäpää sekä Prinsessa ja herne.




Kakkukilpailun satoa. Tämän taideteoksen koosta kertoo jotain se, että pikkupöydän ääressä seisova Nasu oli pienen lego-ukkelin kokoluokkaa.

The Cake & Bake Show oli aivan hillitön. Mielellään lähtisin toistekin, jos siihen vain suinkin tulee mahdollisuus! Pää on nyt täynnä uusia leivontaideoita ja laukku täynnä käyntikortteja. Saa nähdä, kuinka pitkään niistä riittää iloa, ja milloin ois taas tarvetta päästä seuraaville leivontamessuille...




1 kommentti:

  1. Wwaaaau! Miksen mie tienny tällasesta... Oon aina niiin hereillä näistä oman kaupungin menoista :'D

    VastaaPoista