sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Suomi-tunnelmaa Lontoossa

Tällä viikolla onkin ollut jouluisa viikko - ja kylmä, sillä nyt viikonloppuna ollaan päästy "nauttimaan" yöpakkasista ja 15-asteen sisälämpötilasta. Mun huoneen ikkuna oli aamulla sisäpuolelta täynnä vesipisaroita, ja vaatekaappi täynnä kosteita vaatteita. Nyt värjöttelen täällä tuplavillasukat jaloissa, villapaita päällä, kaulahuivi kaulassa ja vesilämpöpussi sylikaverina.

Takaisin kuitenkin tähän viikkoon, joka oli mulla pitkään ja hartaasti odotettu lomaviikko! Pyyhälsin maanantaina heti töiden loputtua Lontooseen, jossa yökyläilin kaverin luona perjantaihin saakka. Oli ihana päästä vähän tuulettumaan työympäristön ulkopuolelle ja kiertelemään Lontoon jouluisia tapahtumia. Lauantaiksi palasin takaisin Chathamiin, sillä sillon juhlittiin pojun 1-v synttäreitä brittityyliin varsin mittavin menoin: 50 vierasta ja kakkutaiteilijalta tilattu 3D Tuomas Veturi -kakku sai mut miettimään, juhlittiinko tässä nyt synttäreitä vai häitä... Mut hauskaa oli.

Lontoossa ehdin muun muassa toimia vapaaehtoisena Lontoon merimieskirkon suomalaisilla joulumarkkinoilla, vierailla Marylebone High Streetin jouluvalojensytyttämistapahtumassa, katsastaa pikaisesti Hyde Parkin Winter Wonderlandin perjantai-iltana heti sen avauduttua ja käydä tapaamassa joulupukkia, joka nauro mut pystyyn, kun muut innokkaat oli korkeintaan 6-vuotiaita...
Suomi-kirkon ihanilta markkinoilta tuli otettua aika paljon kuvia, joten aattelin jakaa niitä tänne bloginkin puolelle! Joulukausi on nyt mun osaltani virallisesti avattu!





Lontoon merimieskirkon joulumarkkinat järjestetään siis vuosittain, ja tällä kertaa ne oli 18.-22.11, keskiviikosta sunnuntaihin. Markkinat on sisällä kirkon tiloissa, mutta perjantaista sunnuntaihin myös kirkon ulkopuolella riittää vilinää, kun markkinahumu leviää Skandinaviselle joulukadulle, josta voi bongata myös niin ruotsalaisia, norjalaisia kuin virolaisiakin tuotteita.

Me oltiin vapaaehtoisena markkina-apuna keskiviikkona heti markkinoiden alettua. Täytettiin hyllyjä, kiinniteltiin puuttuvia hintalappuja, laulettiin joululauluja ja autettiin apua tarvitsevia asiakkaita. Palkaksi saatiin lounaaksi lämmintä keittoa, ruisleipää ja joulutorttu. Ei oltu apulaisina kuin muutama tunti, mutta kokemus oli huippu!
Keskiviikko oli varmaan markkinoiden hiljaisin päivä, mutta porukkaa riitti silti jonoksi asti. Kun vierailin markkinoilla ja Skandi-kadulla uudestaan perjantaina, oli ihmisiä vielä paljon enemmän. Kävijätkin oli muitakin kuin ulkosuomalaisia: Vieraskirjasta bongattiin yksi galapagossaarelaisen nimikirjoitus ja seinään oli teipattu glöginvalmistusohje niille, jotka eivät olleet ennen siitä kuulleetkaan.


Rakas Joulupukki, tänä vuonna toivoisin Nordqvistin Vihreää Jouluteetä sekä Valkoista Santa Lucia -teetä, kiitos.



Markkinoiden valikoima oli kattava ja hyllyt täpötäynnä ihanaakin ihanampia Suomi-tuotteita: Ruisleipää joka makuun, puurohiutaleita, karjalanpiirakoita, joulukoristeita, leivontatarvikkeita, suomalaisia karkkeja, suklaata ja pikkuleipiä, teetä, kuivattuja sieniä, Xylitol-purkkaa, joululimppua, glögiä, Arabian astioita, Pentikin joulutuotteita, Marimekkoa, Muumi-tuotteita, joulukalentereita, joulukortteja...
Kahvilan puolelta sai joulutorttuja, karjalanpiirakoita, piparkakkuja, korvapuusteja ja lohi-ruisleipiä, ja grillillä paistettiin makkaraa ja tarjoiltiin hernekeittoa. Pakastealtaasta sai hankkia poronkäristystä, joulutorttutarvikkeita ja joululaatikoita, maustehyllyltä vaniljasokeria, piparkakkumaustetta ja kardemummaa ja herkkuhyllyltä löytyi Fazerin uutuussuklaalevyjä, piparkakunmakuisia Dumle-karkkeja ja Vihreitä kuulia joulupöytään. Ainoastaan puuroriisiä jäin kaipailemaan!





Hassua miten näin kaukana kotoa osaa arvostaa suomalaisia tuotteita ihan eri tavalla. Tulee melkein tippa linssiin kun pääsee puhumaan suomea ja bongaa Holland&Barrettista Pandan lakupatukan.
Merimieskirkon joulumarkkinoilta ei tietenkään voinut tyhjin käsin lähteä, ja mun piti vielä perjantaina palata paikan päälle hankkimaan lisäksi pussi Reissumies Tosi Tummaa kotiinviemisiksi, että pärjään joulukuun Suomi-lomaan saakka...
Onnea on ruisleipä pakastimessa!



2 kommenttia:

  1. Santa Lucia on ihan törkeen hyvää ♥ Odotin koko Skotlannin reissun ajan että pääsen taas juomaan sitä (ja muita teehyllyn tuotteita) :D Ja voi vitsit ku tekee taas mieli noita Fazerin joulusuklaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluan :'( Se oli aivan huippuhyvää!
      Hehee, ei enää pitkä aika niin pääset Suomeen joulusuklaaostoksille! ;)

      Poista