perjantai 4. joulukuuta 2015

Jouluteellä


What should you do if you find snake in your bed?
Sleep somewhere else.







Okei, mikä olis parempi tapa päästä joulufiilikseen kuin juhlistaa pikkujouluja jouluisen iltapäiväteen muodossa? Jep, ei oikeestaan mikään!
Lokakuussa kuulin huhuja, että lempparikahvilani Rochesterissa, prinsessakahvila Fleur de Thé, tarjoilee joulun alla perinteisen iltapäiväteen lisäksi myös jouluteemaista iltapäiväteetä. Ei tarvinnut kyllä kahta kertaa miettiä, lähtiskö sitä taas kello viiden teelle vai ei!
Kävin aiemmin perinteisellä iltapäiväteellä samaisessa kahvilassa loppukesästä vanhempieni kanssa. Tällä kertaa sain seurakseni Lindan






Jouluteemainen teehetki oli jouluista musiikkia sekä menuta myöten jouluinen: Ensimmäisenä eteemme kannettiin kolmikerroksinen kakkuvati kera jouluisten kolmioleipien. Täytteissä oli muun muassa vuohenjuustoa, rucolaa ja karpalohilloa sekä kananmunaa ja tomaattia.
Toisessa kattauksessa oli clotted creamin ja mansikkahillon kanssa tarjoillut hedelmäskonssit, ja jälkkäriksi vielä perinteiset englantilaiset joululeivonnaiset, Mince Piet, sekä suklaatryffeleitä.
Teetäkin kului pari pannullista, ja lisäksi saatiin lasit appelsiinimehua ja kotiinviemisiksi paukkukaramellit.





Ne ketkä tuntee vähänkään meikäläisen sisustusmakua, tietää tasan tarkkaan miksi tykkään tästä kahvilasta niin hulluna. Mut ei pelkät ihanat teepannut ja kauniit joulukoristeet kahvilaa tee, vaan myös ruokapuoli on aivan huippua; Kaikki tuotteet on itse tehtyjä eikä mitään puolivalmiita tuotteita, ja se kyllä myös maistuu. Täällä on ehdottomasti Englannin parhaat, käsintehdyt (hedelmä)skonssit ja uskomattoman ihana, päivittäin vaihtuva kakkuvalikoima. Muistan bonganneeni kakkupöydältä muun muassa After Eight-, banaani-maapähkinävoi-, sitruuna-ruusu- ja shampanja-valkosuklaatryffeli-maustettuja täytekakkuja. Puhumattakaan ihanasta henkilökunnasta!

Oltiin istuskeltu kahvilassa melkein pari tuntia, kun raaskittiin viimein viideltä pakata kamerat laukkuun ja suunnata eteenpäin. Ehdittiin vielä pikaisesti käväistä Rochesterin ihanilla joulumarkkinoilla. Jostain syystä täällä Englannissa joulumarkkinoille näyttää kuuluvan niiden söpöjen pikkukojujen lisäksi myös kummituskartanot, pomppulinnat ja värikkäät maailmanpyörät - tietenkään saippuaista tekolunta ja shokeeraavia välkkyvaloja unohtamatta. Mutta mä sain hankittua viimeiset joululahjat Suomeen, ja joulumarkkinoilta saatte varmaan lisää kuvia myöhemmin!



Ps. Ai että mitä sieltä paukkukaramellista löytyi? No, perinteiseen tapaan paperinen kruunu (hitsi kun avattiin karkit vasta teehetken jälkeen!!), postauksen alussa näkyvä loistava vitsi sekä karkkeja!

Pps. Enää kolme päivää viikon mittaiseen Suomi-lomaan! Meille saa sit tulla 12. päivä maistelemaan Mince Pieta ja kolmioleipiä.



2 kommenttia: