perjantai 5. helmikuuta 2016

Cambridge 10.1.




Yhtenä ihanan (kerrankin aurinkoisena!) tammikuun sunnuntaiaamuna pääsin viimein päiväreissulle Cambridgeen, Englannin ikivanhaan kuuluisaan yliopistokaupunkiin. Tällä kertaa sain mukaan matkaseuraa, eli ihan yksikseen ei tarvinnut lähteä!










Ensimmäinen kohde oli Cambridge University Botanic Garden, joka oli huhujen mukaan näkemisen arvoinen myös talvikuukausina. Viiden punnan sisäänpääsykään ei paljoa kirpaissut, joten suunnattiin puutarhalle lyhyen kävelymatkan päähän juna-asemalta.
Vaikka suurin osa kukista olikin talvilevolla, ja ensinäkemältä ainoa vihreä objekti oli kellanvihreä nurmi, yllätti puutarha positiivisesti. Talvipuutarhan tulipunaiset pensaat ja metrien päähän tuoksuva näsiä, kivipuutarhat sammalmattoineen ja lampineen, pienet vesiputoukset ja puusillat sekä kuuman kosteat kasvihuoneet kaktuksineen ja trooppisine kasveineen saivat ihastelemaan puutarhaa suu ammollaan parin tunnin ajan.
Viiden punnan sisäänpääsy moiseen oli ihan naurettavan pieni, kun vertaa normaaliin nähtävyyksien sisäänpääsymaksuihin täällä Britteinsaarilla, sillä jo alue itsessään oli suuri, ja näkemistä riitti. Voin vain kuvitella, millaiselta puutarha näyttää keväämmällä ja keskikesällä kukkaloistossaan...





Botanic Gardenilta jatkettiin matkaa keskustaan. Pian alkoi rakennustyömaiden ja nostokurkien sijaan näkyä vähän vanhempaa arkkitehtuuria, kauniita ikkunoita ja uskomattomia yksityiskohtia rakennusten kiviseinämillä.




Suunnattiin iltapäiväteelle Harriets Tearoomiin, pienelle sivukadulle keskustan sydämeen. Teehuone oli ihana, vanhanaikaisiin tarjoilijanasuihin pukeutuneine tarjoilijoineen ja live-pianomusiikkineen. Tunnelma oli upean vanhanaikainen ja hienostunut, mutta samalla mukavan rento ja kevyt.
Hinnatkin oli kohdillaan, ja tilaamani tuoreet, vastaleivotut juustoskonssit oli herkullisia!

Pyörittiin keskustassa tutkiskellen sunnuntaimarkkinoiden tarjontaa ja käytiin ihmettelemässä kuuluisia yliopistorakennuksia Cam-joen varrella, kunnes aurinko laski ja tihkusade täytti taivaan. Kuuden maissa suunnattiin takaisin juna-asemalle ja kotia kohti.

Cambridgea verrataan usein kaupunkina Oxfordiin, enkä ihmettele. Kaupunkeja halkovat joet, yksityiskohtaiset yliopistorakennukset ja kaunis arkkitehtuuri tekevät kaupungeista aika samankaltaiset. Jos mun pitäisi asettaa kyseiset kaupungit jonkinlaiseen arvojärjestykseen, nostaisin ehkä kuitenkin Oxfordin ylemmälle listallani.
Cambridge ei ollut ideaali päiväkohde, vaan se olisi ehkä vaatinut muutaman päivän enemmän aikaa ja jaksamista, jotta kaupungin sokkeloiset kadut olisivat tulleet tutuiksi. Toisaalta Cambridgen katukuva oli ehkä vähän jotenkin värikkäämpi, ja arkkitehtuuri oli ehkä jopa Oxfordia mielenkiintoisempaa. Cambridgesta jäi aika kiva fiilis, ja voisin hyvin suunnata kaupunkiin uudemmankin kerran. Voi olla, että tykkäisin Cambridgesta vielä Oxfordia enemmän, jos saisin viettää kaupungissa muutaman päivän lisää. Joku turistioppaan kaupunkikierros olisi saattanut sittenkin tulla ihan tarpeeseen!




2 kommenttia:

  1. Voi että siellä näyttää kivalta! Cambridge ja Oxford on molemmat mun Must Go England Editionin top kympissä ja tarotus oli mennä sinne viime lomalla mutta suunnitelmat muuttu tuttuun tapaan ja edelleen on käymättä. Ehkä mä sit lukulomalla keväällä! Ihan vaikka noiden puutarhojen takia jossei muuten :) Ja ah juustoskonssit ♥ Mä en ymmärrä miksei skonsseja popsita ympäri maailmaa, onko mitään parempaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, no, onneks ne ei sieltä katoa mihinkään! Kannattaa kyllä käydä!! Mietin vielä vähän et kannattaako mun nyt Cambridgeen enää lähteä Oxfordin jälkeen, mutta hyvä että kävin. Vaikka ne onkin samanlaisia, niin on ne riittävän erilaisia ja mielenkiintoisia kaupunkeja molemmat.
      No älä vaan, musta on tullut ihan hullu skonssifani ja tilaan aina kahvilassa skonssin, jos niiltä vain sellaisia löytyy!! Miksei ne oo levinnyt Britteinsaarten ulkopuolelle?? Mä aion ainakin kehitellä sata ja yksi skonssireseptiä ja löytää sen maailman parhaan.

      Poista