keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Minttusuklaamutakakku | Ystävänpäivän yllätysmenu



♥ Ystävänpäivän yllätysmenu ♥

Sydänfocaccia
Minttusuklaamutakakku
Vadelmainen sitruunajuoma




Minttusuklaamutakakku
12 palaa | 40 min

200 g voita tai margariinia
200 g tummaa minttusuklaata (tai minttusuklaakonvehteja)
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Sulata varovasti kattilassa voi ja minttusuklaa(konvehdit). Jätä seos jäähtymään.
2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
4. Kaada jäähtynyt voi-minttusuklaaseos muna-sokerivaahtoon. Kääntele suklaaseos varovasti vaahdon joukkoon. Siivilöi sekaan kuivat ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Leikkaa läpimitaltaan 26cm irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200°C noin 15-20 minuuttia. Mutakakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä, joten ole tarkkana, ettet kypsennä kakkua liikaa!
6. Anna mutakakun jäähtyä vuoassa. Siirrä tarjoilualustalle ja tarjoile halutessasi kermavaahdon kera.

Vinkki: Puolita resepti läpimitaltaan 20cm vuokaan.
Älä kokeile kakun kypsyyttä keskeltä. Mutakakun kuuluu jäädä löysäksi. Mutakakku on valmis, kun kakku on reunoilta kypsä, mutta keskeltä edelleen hyllyvä.



Eilen Englannissa vietettiin pannukakkupäivää, mut nyt vähän erilaisiin kakkutunnelmiin.

Laitettiin nimittäin Lindan kanssa leivontalkoot pystyyn ja kehiteltiin pari reseptiä viikonlopun ystävänpäivää silmälläpitäen. Täällä Englannissa ystävänpäivä ei ole niinkään ystävänpäivä Suomen malliin, vaan lähinnä pariskuntien juhla. Kaupat ovat täynnä sydämenmuotoisia konvehteja, ruusun terälehtiä ja lahjakortteja pariskuntahemmotteluun. Korttiliikkeet pursuaa toinen toistaan supersöpöjä Valentine's Day -kortteja, joiden vastaanottamista en pistäis pahakseni. Ehkä pitäis hankkia itselleni joku I love you to the moon and back -kortti, koska hei, miks ei?

Leivottiin paprikasydämellä, oliiveilla ja rosmariinilla koristeltua focacciaa sekä mintunmakuista mutakakkua, ja tehtiin sitruunamehusta ja vadelmista raikkaan pirteät juomat.
Ihanan focaccian ja sitruunaisten vadelmajuomien ohjeet löytyvät Lindan blogista, ja  ihan superherkullisen minttusuklaamutakakun reseptin voi bongata tosta ylempää!

Olitte sitten innokkaita leipojia tai ette, niin luvatkaa kuitenkin yksi asia: Kokeilkaa minttusuklaamutakakkua! Tähän saa tarvittaessa upotettua joululta jääneet minttusuklaakonvehdit, ja voin luvata, että tällä hurmataan kuka vaan, joka innostuu vähääkään kuullessaan sanan minttu tai suklaa - tai sitten voi hurmata ja hemmotella ihan vain itseään! Koska hei, miks ei?



4 kommenttia:

  1. Tää sun ruokainnostus ei onneks oo tarttuvaa :D Mä oon niin ilonen että mun kämpän uuni on niin surkea että siellä ei pysty leipomaan mitään (koitin tehdä muffinsseja kerran ja ne oli raakoja oltuaan tunnin uunissa ja lämpöä oli olevinaan 200) koska muuten mä olisin varmaan tekemässä mutakakkua!

    Mä oon jotenkin onnistunut välttelemään kaupassa käyntiä ja multa on mennyt tää koko ystävänpäivähöpötyslähes kokonaan ohi mikä on ehkä ihan hyvä juttu. Poundlandissa törmäsin tosin pikkuruisiin sydämenmuotoisiin paistinpannuihin mut nekin jäi sinne kauppaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut hei, sehän on sit täydellinen uuni mutakakun paistamiseen!! :D
      Oon melkein kade... Ystävänpäivähömpötys oli aluks ihan söpöä, mut sit kun sitä alko tulla joka tuutista ja nimenomaan sillä ainaisella pariskuntameiningillä, niin tällasella forever alone -tyypillä alko olla jo vähän ahdistavaa... Suomen ystävän-ystävänpäiväkulttuuri on mulle ihan passeli!

      Poista
  2. Kiitos päivityksestä. Täällä reseptiesi kimpussa kädet kyynärpäitä myöten jauhoissa.T.ihan vaan tuntematon anon.

    VastaaPoista