perjantai 1. tammikuuta 2016

2015

Oon aina haaveillut blogeja lukiessani saavani joskus tehdä tällaisen postauksen, ja nyt kun viimein kirjoitan itsekin blogia, en voi tietenkään jättää tätä väliin! Tässä siis tulee kooste vuodesta 2015.
Yksityiskohtaisemmat selostukset ja kuukausittaisia tunnelmia au pair-ajoista voi lukea kuukausikatsauksista.

Vuonna 2015 sattui ja tapahtui, ja voisin väittää, että vuosi oli paras pitkiin aikoihin. Valmistuin ylioppilaaksi, sain arvosanat joihin olin hyvinkin tyytyväinen, toteutin unelmani ja lähdin ulkomaille au pairiksi, kävin kuudessa eri maassa, Suomessa, Ranskassa, Virossa, Iso-Britanniassa, Belgiassa ja Hollannissa, opin uutta englantilaisesta kulttuurista ja elämänmenosta, sain uuden ystävän, olin onnellinen. En voi kuin toivoa, että ensikin vuosi olisi yhtä onnistunut!



Tammikuu

♥ Tein kolme elämäni parasta uudenvuodenlupausta. Yksi niistä on vielä toteuttamatta, mutta oon päässyt asiassa niin paljon eteenpäin, etten voisi olla tyytyväisempi. Ensi vuodelle aion tehdä pari konkreettista lupausta asiaa edistääkseni, niin että viimeinenkin lupaus viimein toteutuu!

♥ Aloitin vuoden leipomalla kaksi päivää putkeen tarjottavia vanhempieni kymppisynttäreille.

♥ Kävin Virossa, ensimmäistä kertaa elämässäni niin vanhana, että muistan matkasta jotakin. Vanha kaupunki oli aivan ihana lumipeittoneen ja vielä pystyssä olevine joulukuusineen. Ihana päivä, vaikka laivamatkat olivatkin yhtä tuskaa tuulen takia.

♥ Löysin nykyisen host-perheeni, ja sain kuulla, että he ottavat minut mielellään perheeseensä au pairiksi kesäkuusta 2015 alkaen. Ostin menolipun Helsinki-Lontoo Norwegianin alennusmyynneistä.



Helmikuu

♥ Lukioura loppui ja penkkaripäivä saapui! Penkinpainajaiset olivat ehdottomasti lukioaikani hauskin päivä! Vierailin vanhalla ala-asteellani, annoin karkkia postimiehelle ja huusin kurkkuni käheäksi rekan lavalla.

♥ Otin ylioppilaskoekirjat esille, mutten avannut niitä kertaakaan. Hups.

♥ Otin rennosti ja itkin melkein ilosta, kun tajusin, ettei lukion penkille tarvi enää palata (paitsi niihin kuuden tunnin rutistuksiin maaliskuussa...)! Lukioaikani oli aika rankka. Helmikuussa luin paljon kirjoja (kaikkea muuta paitsi koulukirjoja), skräppäilin ja tein käsitöitä.

♥ Mietin pääni puhki mihin matkustaisin yo-kokeiden jälkeen palkintona itselleni lukion päättämisestä. Hankin lopulta lentoliput (taas vaihteeksi) Pariisiin huhtikuulle.


Maaliskuu

♥ Sain aikaiseksi avata koekirjat. Luin jokaiseen kokeeseen korkeintaan viikkoa ennen h-hetkeä. Kaikki mehut oli käytetty. Onneksi mulla oli nyt keväällä ainoastaan englannin, matematiikan ja äidinkielen kokeet (edellisenä syksynä kirjoitin biologian ja ruotsin).

♥ Kävin kuvailemassa paikallisen kani- ja jyrsijänäyttelyn eläinsöpöläisiä. Ihastuin pitkäkarvaisiin hamstereihin!

♥ Riemu oli katossa, kun kävelin viimeisestä ylioppilaskokeesta, matikan yo:sta, tasan kuuden tunnin jälkeen pihalle. Ei enää ikinä yo-kokeita!!!

♥ Kävin mummilla opiskelemassa täydellisen pullanleivonnan alkeita.

♥ Kävin muutaman päivän Porvoo-vierailulla maalis-huhtikuun taitteessa, ja sain vähän muuta mietittävää kokeiden jälkeen. Aivan ihana visiitti! Lunta tuli kasoittain.

♥ Muutin jatko-opiskelusuunnitelmiani viikon varoitusajalla, ja tein sekä lähetin ennakkotehtävät yhteen hakupaikkaan, josta olin haaveillut aiemmin. En kuitenkaan päässyt edes ennakkotehtävistä läpi, joten hylkäsin homman sikseen.


Huhtikuu

♥ Kävin viikon reissussa keväisessä Pariisissa 7.-14.4. Sain matkaseuraksi äitin, jota ei tarvinnut kyllä pahemmin mukaan suostutella.

♥ Pääkohteena Pariisissa oli tällä kertaa kolmen päivän mittainen Version Scrap -paperiaskartelutapahtuma, jossa osallistuin parille kurssille ja tein hulluna ostoksia. Oli ihana palata Pariisiin, joka oli tuttu edelliskesän kuukauden kestäneen reissun jäljiltä.

♥ Yllämainitun lisäksi parhaiten mieleen huhtikuisesta Pariisista jäivät +20-asteen lämpötilat, mangoliapuut, jotka kukkivat Tour Eiffelin juurella, Jardin des Plantes keväisessä kukkaloisteessaan, teehetki Laduréessa, meidän ihana vuokra-asunto täydellisellä paikalla, visiitti viime kesänä tutuksi tulleessa italialaisessa ravintolassa, Michel et Augustin -hulluus ja ihana Le Caribou Volantin katukonsertti.

♥ Kokeilin Suomessa Geocachingia ja ihastuin!

♥ Loppukuusta myös Suomessa saatiin nauttia kevätkukkasista ja sulavasta lumesta.

Mun mielestä keskirivin kuvat kuvastaa loistavasti sitä, ettei kaikki oo aina sitä miltä se näyttää. Oikealla virallinen ylioppilaskuva ja vasemmalla se, miltä todellisuudessa näytän 99,9% ajasta (puolustuksena tähän voisin sanoa, että sain kyseisen kuvan ottamisen hetkellä eteeni vanhempieni antaman ylioppilaslahjan, joka näkyy ylärivillä).

Toukokuu

♥ Osallistuin Helsinki Lolita Conventioniin kolmatta kertaa.

♥ Tein viimeisen pääjuttuni Etelä-Saimaan Nuorten sivulle.

♥ Aloin kirjoittaa blogia. Paras idea pitkään aikaan.

♥ Leivoin hulluna ylioppilasjuhliani varten. Tein kolmia erilaisia macaronseja (vadelma-suklaa, hunaja-laventeli ja sitruuna), minttusuklaa- ja vanilja-raparperi -leivoksia, parmesaanikeksejä, punajuuri-fetapiirakkaa, raejuustopiirakkaa sekä vaaleanpunaista mansikkatäytekakkua.

♥ Kävin ystäväni valmistujaisjuhlissa.

♥ 30.5. juhlittiin lakkiaisiani. Päivä oli mitä parhain ja ilma oli ihastuttava! Ehdottomasti yksi elämäni parhaista päivistä, jos niin voi sanoa kuulostamatta liian itserakkaalta.


Kesäkuu

♥ Ensimmäiset viisi päivää lakkiaisten jälkeen ehdin pakata, nauttia viimeisistä Suomi-päivistä ja jännittää Englantiin lähtöä. 6.6. saavuin Iso-Britanniaan ja aloitin työt au pairina Chathamissa.

♥ Jo ensimmäisellä Englanti-viikolla ehdin tehdä ja nähdä vaikka mitä. Käytiin host-perheen kanssa muun muassa Maidstonessa, Greenhithessä ja Lontoossa, ja kierreltiin vähän lähialueilla. Alku oli kuitenkin lähinnä töiden opettelua sekä alueeseen ja sukulaisiin tutustumista. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä.

♥ Luin ensimmäisen englanninkielisen kirjani, ja se sujui yllättäen täysin vaivatta. Sen jälkeen oonkin ollut kirjaston suurkuluttaja, ja nyt kuuden kuukauden aikana oon ehtinyt lukea jo 18 kirjaa englanniksi, kaikkea romanttisesta hömpästä historiallisiin romaaneihin ja dekkareihin.

♥ Ensimmäisenä virallisena vapaapäivänäni uskaltauduin lähtemään itsekseen matkustamaan, ja suuntasin Doveriin.

♥ Ehdin myös käydä yksikseen vielä Maidstonessa ja Greenhithessä toistamiseen.

♥ Kävin leffassa katsomassa Jurassic Worldin. Pelotti, mutta selvisin.


Heinäkuu

♥ Briteissä päästiin "nauttimaan" ihastuttavista helleaalloista. Kesä kukoisti.

♥ Tapasin ensimmäistä kertaa saksalaisen au pairin, jonka kanssa en kuitenkaan loppujenlopuksi oikein tullut toimeen.

♥ Leivoin karjalanpiirakoita, jotka saivat englantilaiset aika hiljaisiksi.

♥ Kävin host-perheen kanssa Kentin poliisipiirin avoimien ovien päivässä.

♥ Työt alkoi sujua jo rutiinilla.

♥ Vapaapäivinä matkustelin. Parhaiten heinäkuulta mieleen jäivät Favershamin Brogdale Collections -hedelmätarha sekä iki-ihana Pohjois-Wales. Ehdin käydä myös ekaa kertaa Rochesterissa, Canterburyssa ja pari kertaa Lontoossa.

♥ Ihastuin kirsikoihin, kiitos Brogdale Collections -hedelmätarhavierailun, jossa kirsikka-aika oli kuumimmillaan.


Elokuu

♥ Elokuussa reissasin kesäiseen Brightoniin, Charles Darwinin kotitaloon Orpingtoniin sekä kahdesti Lontooseen. Myös kotikaupunkia eli Medwayta tuli koluttua aika tavalla.

♥ Koin valaistumisen englannin puhumisessa, enkä jännittänyt virheitä enää niin paljoa. Puhumisesta tuli helpompaa ja luontevampaa.

♥ Löysin Lontoosta uusia pyhiinvaelluskohteita, muun muassa Twiningsin myymälän.

♥ Loppukuusta sain vieraita Suomesta, kun äiti ja iskä tulivat käymään Englannissa. Viikko oli ihan huippu! Sain myös kivoja ruokatuliaisia.

♥ Kävin ensimmäistä kertaa Afternoon Tealla ja ihastuin skonsseihin.


Syyskuu

♥ Ilmat alkoi kylmetä hellelukemista +20-asteen tuntumaan, mikä tuntui jäätävältä.

♥ Käytiin kymmenen päivän lomareissulla Skotlannissa ja Pohjois-Englannissa host-perheen kanssa.

♥ Vierailin Harry Potter Warner Bros Studiolla, joka oli aika mykistävä. En oo sen jälkeen katsonut enää mitään leffoja samalla tavalla kuin ennen.

♥ Osallistuin suomalaisten au pairien tapaamiseen Lontoon merimieskirkolla.

♥ Linda tuli käymään Medwayssa, ja pääsin vähän esittelemään kotikaupunkini nähtävyyksiä.

♥ Kävin ihmettelemässä Stonehengeä kymmenien muiden uteliaiden kanssa. Voin sanoa, etten tajua sitä vieläkään. Vierailin myös Bathissa ja ihastuin kaupunkiin ikihyviksi.


Lokakuu

♥ Kävin ryhmämatkalla kolmen päivän reissulla Hollannissa ja Belgiassa. Ihastuin Furrybones -figuureihin Amsterdamissa ja söin maailman parhaan vohvelin ikinä kanelijäätelöllä höystettynä aurinkoisessa mutta kylmässä Bruggessa.

♥ Pistettiin Lindan kanssa pystyyn herkullinen syyspiknik Lontoon Hyde Parkiin.

♥ Vierailin Oxfordissa sekä toistamiseen Bathissa ja maistoin kuuluisaa Sally Lunnin Bunia. Se oli niin hyvää, ettei sanotuksi saa! Tekee mieli käydä kaupungissa vielä kolmannen kerran vaan sitä taas maistamassa...

♥ Tein päiväreissun maaseudulle Favershamiin Brogdale Collectionsiin uudemman kerran. Tällä kertaa kirsikoiden sijaan paikka oli täpötäynnä omenoita, joita sai maistella. Eri omenalajikkeita hedelmätarhalla oli yli 2000...

♥ Kävin Lontoossa järjestettävässä kakku- ja leivontatapahtumassa, The Cake & Bake Show'ssa. Aika hillitön. Söin yksisarvisen kakkaa ja huippuherkullisen juustoskonssin.

♥ Haaveilin joulukoristeista John Lewisilla, ostin ensimmäiset joululahjat ja odotin innolla Halloweenin olevan ohi, että jouluhypetys alkaisi kunnolla.


Marraskuu

♥ Vietin Lontoossa melkein yhtä paljon aikaa kuin Chathamissa. Kuun puolivälissä kulutin pääkaupungissa lomaviikonkin. Löysin kaupungista muutaman uuden, kivan paikan, ja kävin monessa ihanassa kahvilassa.

♥ 21. päivä juhlittiin host-perheen pojun 1-v syntymäpäiväjuhlia mittavin menoin. Oli kiva nähdä kaikkia sukulaisia pitkästä aikaa, vaikka 50 vieraan kutsulista olikin mun mielestäni vähän liiankin pitkä.

♥ Joulutunnelmoin, kävin muun muassa suomalaisilla, brittiläisillä sekä japanilaisilla joulumarkkinoilla, tapasin joulupukin Marylebone High Streetin jouluvalojensytytystapahtumassa, kävin joululahjaostoksilla ja ihailin jouluvaloja niin Lontoossa kuin Medwayssakin.

♥ Mulla oli pienoinen kriisi au pair -hommien kanssa. Ikävöin Suomeen ja harkitsin tosissani host-perheen vaihtamista. Päätin lopulta kuitenkin jäädä nykyiseen perheeseen.

♥ Tajusin, ettei mun host-vanhemmat juurikaan arvosta tekemääni työtä. Mä kuitenkin itse huomasin tuntevani itseni varsin hyväksi au pairiksi!

♥ Hankin meno-paluu lentoliput Suomeen joulukuulle viikon Suomi-lomaa varten.


Joulukuu

♥ Kävin jouluisella Afternoon Tealla.

♥ Hankin viimeiset joululahjat Suomeen, kiersin joulumarkkinoita ja ihmettelin brittiläisten jouluvalokulttuuria. Miksi ihmeessä jouluvalojen pitää välkkyä kaikissa sateenkaaren väreissä? Yhden talon seinältä bongasin jopa seinää pitkin kiipeävän parimetrisen puhallettavan joulupukin...

♥ Kävin Lontoossa suklaafestivaaleilla.

♥ Nautin viikon mittaisesta Suomi-lomastani joulukuun alussa, jonka aikana muun muassa juhlistin 19-vuotissyntymäpäiviäni iltapäiväteen merkeissä, kävin leikkauttamassa hiukseni noin 20cm lyhyemmiksi, nautin joulutunnelmasta, söin ruisleipää ja nautin kotona oleilusta. Aivan ihana lomaviikko, en oo varmasti ikinä nauttinut Suomessa olosta niin paljon!

♥ Palasin Chathamiin 15. päivä myrtyneenä, mutta fiilis on onneksi jo vähän kohonnut kuun loppua kohden!

♥ Lopetin yli kolmen vuoden aikaisen työni Etelä-Saimaan Nuorten sivun kirjoittajana. Olipahan kokemus, ja opin vaikka mitä!

♥ Kävin päiväreissulla Windsorissa ihmettelemässä Windsor Castlea. Miksi kukaan haluaa asua linnassa?

♥ Juhlin joulua ikimuistoisin brittiläisin menoin host-perheen sukulaisten ympäröimänä. Hauskaa oli! Oli ihanan kotoisa olo pitkästä aikaa. Host-perheen sukulaisten seurassa on aina mukavaa.

♥ Kävin joulunjälkeisissä alennusmyynneissä Bluewaterissa (jättiläismäinen kauppakeskus, jossa on yli 300 liikettä). Vinkki: Älä edes harkitse, varsinkaan Bank Holidayna.



Nyt kun katson näitä kuvia ja mietin mitä sitä onkaan tullut tehtyä, niin huomaan ajattelevani, että menipä vuosi äkkiä. Mutta oikeestihan oon ehtinyt tehdä vuoden aikana vaikka mitä! Oon oppinut vaikka mitä uutta, uskaltanut tehdä asioita joita ennen en ois edes harkinnut. On sattunut ja tapahtunut, niin hyvää kuin huonoa, mutta pitkästä aikaa vuosiin voin sanoa, että enemmän hyvää. Ja siitä jos mistä oon onnellinen.
En malta odottaa mitä vuosi 2016 tuo tullessaan!
Mun au pair seikkailut Englannissa jatkuu vielä ainakin toistaiseksi, varmaan ainakin kevääseen asti. Sen jälkeen ei oo vielä suunnitelmia. Jossain vaiheessa pitäisi tehdä jotain päätöksiä jatko-opiskeluidenkin suhteen, mutten jaksaisi just nyt stressata siitä. Alkuvuodelle mulla on jo kivoja matkustussuunnitelmia, ja pari viikonloppureissua on tullut jo varattua.
Tein pari uudenvuodenlupausta, koska oon huomannut, että ne oikeesti auttaa mua pääsemään elämässä eteenpäin. Aion tehdä parhaani mukaan tulevasta vuodesta parhaan mahdollisen!


Ihanaa uutta vuotta 2016!
Palaillaan blogin ääreen joskus sitten ens vuonna...





2 kommenttia:

  1. Ihana postaus, ihania kuvia! Kun tein samanlaista postausta ihaninta oli valkkailla just ne yhdeksän kuvaa jotka päälimmäisinä nousivat mieleen kustakin kuukaudesta, ja oli kiva huomata miten paljon oikeasti yhdessä vuodessa ehtii asioita. Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, se oli ehdottomasti tänkin postauksen tekemisen paras kohta, vaikka veikin aika paljon aikaa. Oli ihana selailla vanhoja kuvia ja ihmetellä, että millon mä tollastakin oon ehtinyt tekemään... :D
      Ihanaa uutta vuotta sinne myös! ♥

      Poista