torstai 14. tammikuuta 2016

Ruokavinkit Lontooseen: Brunssilla Hampsteadissa







Mikä?
Ginger&White

Missä?
Hampstead: 4a-5a Perrins Court, London
Belsize Park: 2 England's Lane, London

Milloin?
Myöhäiselle aamiaiselle, viikonlopun brunssille, kahvitauolle, kevyelle lounaalle, herkutteluhetkelle. Vaikka joka päivä ennen puoli kuutta.

Kenelle?
Brunssista haaveilevalle, granolanystävälle, hyvää kahvia kaipaavalle, Lontoo-fiilistä etsivälle, Hampsteadia kiertävälle, aamiaisfaneille. Sille, joka ei ahdistu väkijoukossa, osaa arvostaa skandinaavisen kulunutta sisustusta ja haluaa aamupalaksi pipopäisen kananmunan.







Oon haaveillut pitkään pääseväni brunssille, koska totuushan on, että aamupala on päivän paras ateria! Viime lauantaiaamuna sain Lindan houkuteltua brunssiaamiaiselle Lontoossa sijaitsevaan Ginger&White -kahvilaan, joka perustettiin vuonna 2009. Kahvilassa tarjoillaan aamupalaa, kevyttä lounasta ja leivonnaisia brittityyliin, mutta G&W-vivahteella: Esimerkiksi perinteisen Eggs & Soldiers -kananmuna-paahtoleipätikkuannoksen munakupeissa istuskelevat kananmunat olivat saaneet päähänsä käsinneulotut pipot.

Hampsteadin Ginger&Whitessa tunnelma oli varsin tiivis, ja ängettiinkin seitsemän tuntemattoman lontoolaisen kanssa samaan, isoon pöytään. Pieni tila ei kuitenkaan haitannut, kun kuulumisia sai vaihdella suomeksi ilman pelkoa siitä, että englantilaiset kanssaruokailijat ymmärtäisivät jotain. Lontoossa ei haittaa, vaikka istuisi kokonaisen tunnin kahvilassa yksin pelkän kahvikupin kanssa, kirjaa tai lehteä lueskellen - niin, tai kännykkää räpläten. Varsinkaan näin lauantaiaamuna kenelläkään ei näyttänyt olevan kiire minnekkään. Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja leppoisa.

Kahvilan astiat oli ihanan kuluneita, lattia vanhaa puuta ja sisustus kivasti pelkistetyn rouheaa.
En juo kahvia, mikä tällaisissa kahviloissa aina vähän harmittaa, sillä kahvi oli keitetty tuoreeltaan jauhetuista kahvipavuista. Aamiais- ja lounasmenuun lisäksi tiskiltä sai ostaa erilaisia kakkuja, muffineja, croissantteja ja leivoksia. Pöydässä oli valmiina vesikannu ja laseja, ja Marmitea ja Golden Syrupia sai nakata halutessaan annoksensa päälle niin paljon kuin sielu sietää.

Mulla on aina vaikeuksia valita menusta suosikkiani (sori vaan...), ja tällä kertaa olin tehnyt valinnan jo etukäteen. Tilasin Ginger&Whiten kehuttua, itse tehtyä pähkinä-granolaa, joka tarjoiltiin kreikkalaisen jogurtin ja marjakompotin kera. Ja nam, hyvää oli!
Tänne palaan kyllä uudestaankin, tosin ehkä mieluummin viikolla pienemmän väentungoksen toivossa - ja seuraavalla kerralla haluan kyllä sen pipopäisen kananmunan!




2 kommenttia:

  1. Oj oot saanu tuolta ihania kuvia, oman kameran yksilöt kalpenee täysin näiden rinnalla :D Musta tuntuu et seuraavalla kerralla mun on ehkä pakko maistaa jotain kakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hö, kiitos! :D Jep, näyttää kyllä hyvältä... Croissantit jäi kummittelemaan...

      Poista