keskiviikko 12. elokuuta 2015

Brighton 4.8




Näiden kuvien ottamisesta ja siis myös reissusta Brightoniin on aikaa jo reilu viikko, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös? Ja no, totuushan on, että eihän näitä kuvia raaski jättää tietokoneen syövereihin pölyttymäänkään!

Brighton on ollut pakko nähdä -listallani jo pidemmän aikaa, ja suunnittelin sinne reissua jo ennen kuin edes astuin jalallani Brittein saarille. Aurinkoisena elokuun aamuna päätin siis ottaa itseäni niskasta kiinni ja junailin Englannin etelärannikolle. Brighton on mun mielestä ehdottomasti kesäkaupunki, vaikka toisaalta sinne olis aika mahtavaa päästä talvikuukausinakin, Royal Pavilionin edustalle luistelemaan illan hämärässä...





Tällä kertaa olin kuitenkin kesätunnelmissa.
Brighton oli juuri sellainen mitä kuvittelinkin, ja ehkä vielä vähän enemmän: Juna-asemalta oli suora näkymä puolen kilometrin päässä siintävälle merelle, turisteja riitti niin Englannista kuin Japanistakin ja aurinko paistoi. Rantakatu oli ihanan eloisa, ja olisin voinut istuskella vaikka tuntikaupalla kivikkorannalla ja kuunnella aaltojen pauhua - ainakin jos merituuli ei ois ollut ihan niin kova.





En ihmettele, että Brighton vetää turisteja puoleensa Lontoostakin, sillä näkemistä ja tekemistä riittää varmasti useammaksikin päiväksi. Shoppailutarjonta on mitä parhain, merenranta on ihana ja eloisa ja nähtävyyksiäkin riittää. Reilu viidessä tunnissa ehdin kiertää suunnilleen keskustan päänähtävyydet (yllä näkyvän Royal Pavilionin voi muuten bongata jouluna Lumiukko-piirretystä!) ja tutustua hieman kaupunkiin. Brighton ei kyllä tuottanut pettymystä, ja kolmen tunnin kotimatkakaan ei tuntunut missään, kun sai ihailla junankin ikkunasta merimaisemaa!




7 kommenttia:

  1. Miä oon aina ihmetelly et miks ihmiset hehkuttaa Brightonia niin paljo (sit oon googlettanu pari kälystä kuvaa ja ollu viel enemmän ihmeissäni) mut siellähän näyttää ihanalta! Onks toi vesi oikeesti noin turkoosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää että luettuasi kommentin googletin itsekin Brightonin, ja voi hitto nää mun kuvathan on kuin suoraan Googlen kuvahausta.. :D Ai miten niin tusinaturisti...

      Mutta joo, veden turkoosi väri ainaskin on ihan luomu (ja niin myös siellä lilluvat mustanpuhuvat levälautat)!

      Poista
  2. Ihania kuvia ja ihanan kesäiseltä näyttää! ♥ Matkakuume iski, joten mun taitaa olla pakko karata jossain vaiheessa täältä suurkaupungin hälystä käymään jossain muuallakin. Vaikka en oo ehtinyt nähdä edes kaikkia Lontoon päänähtävyyksiä :D Päätin että jätän ne syksymmälle, kun muutama kaveri tulee käymään ja kuitenkin haluaa käydä kunnon turistikierrokset.

    Jos tuut taas jossakin vaiheessa käymään Lontoossa, niin kerro ihmeessä! Olisi kiva tavata (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mites se nyt meni, että "kun on kyllästynyt Lontooseen niin on kyllästynyt elämään"?? :D Kannattaa kyllä käydä kattomassa Iso-Britanniaa vähän muualtakin, jos vaan aikaa riittää!

      Mulla on alustavissa (hyyyyyvin alustavissa) suunnitelmissa vähän pidempi reissu Lontooseen syyskuulle! Ois mukavaa nähdä!

      Poista
    2. Haha näin mulle on väitetty :D Ja tavallaan ymmärrän pointin, koska täällä on mielettömän paljon nähtävää ja koettavaa. Mut pakkohan sitä on muuallakin käydä, kun täällä kerran on!

      Poista
  3. Hirmu kivoja kuvia ja muutenkin tykkään sun kirjotustyylistä :) ! Oon nyt itekin lauantaina suuntaamassa Lontooseen vuodeksi aupairin hommiin, jänskää kohta on lähtö ihan käsillä. :D Näköjään oot kova reissailemaan siellä ympäriinsä, jos joskus kaipaat matka seuraa niin täältä löytyy! Itekin tahtoisin nähdä Englannista niin paljon kuin vain mahdollista, eikä vain sitä Lontoota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Jee, tervetuloa Englantiin! Matkaseuraa kaivataan!!

      Poista