sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Lontoo 12.6.2015

Perjantaina vietettiin host-perheen kanssa päivä Lontoossa. Chathamista Lontooseen pääsee junalla suoraan ilman vaihtoja, ja matka kestää noin tunnin. Junia kulkee tasaiseen tahtiin 15 minuutin välein. Hintakaan ei ole paha, sillä koko lysti (sisältäen matkakortin matkustamiseen julkisilla kulkuvälineillä Lontoon sisällä zoneilla 1-6!) maksaa aikuiselta yhteensä vain parikymmentä puntaa.
Kiireisessä Lontoossa oli perjantaina kuulemma tavallistakin enemmän ihmisiä, todennäköisesti lauantaina juhlittavien kuningattaren syntymäpäivien vuoksi.



Saavuttiin Victoria Stationille yhdentoista aikoihin. Metrotunneleissa kulkeminen ja rappusten kipuaminen painavien lastenvaunujen kanssa ei ollutkaan mikään helppo homma, mutta päästiin lopulta ensimmäiseen kohteeseemme eli Natural History Museumiin.
En ole mikään museofanaatikko, mutta Natural History Museum oli kyllä kiinnostava! Eikä vähiten kauniin arkkitehtuurinsa ansiosta. Oli kiva fiilistellä elokuvista tuttua jättimäistä aulaa ja bongata eläinaiheita pylväiden kaiverruksista.




Matka jatkui Green Parkin läpi Buckinghamin palatsille. Teiden varsilla oli asetettu liehumaan Iso-Britannian liput lauantain juhlaparaatin vuoksi. Myös viheralueiden kukkaistutukset oli mätsätty teemaan sopiviksi...





Palatsilta käveltiin Lontoon parlamenttitalolle, ja aikamme maailmankuulua Big Beniä ja sen kumahduksia ihasteltuamme jatkettiin matkaa Thames-joen toiselle puolelle kohti London Eye'ta.




Etukäteen hankituilla Fast Track -ticketeillä vältimme London Eye'n hillittömät jonot, ja kiipesimme maailmanpyörän kyytiin kello neljä. Näkymät oli aika hillittömät yli 130 metrin korkeudessa hieman sateisensumuisesta säästä huolimatta. Kierros maailmanpyörässä kesti noin puoli tuntia, ja tilavassa kapselissa pääsi liikkumaan vapaasti, Meidän nelihenkisen seurueemme lisäksi samassa kapselissa Lontoota yläilmoista ihasteli kuusi henkilöä.
London Eye -ticketillä pääsi muuten maksutta katsomaan myös lyhyen 4D-näytöksen Lontoon kuuluisasta maailmanpyörästä. Näytös oli aika mahtava!



Seitsemäksi palattiin Victoria Stationille ja hypättiin Chathamiin vievän junan kyytiin. Vaikka Lontoon vilinästä tuntui ihan mukavalta palata rauhallisempaan Chathamiin, oli reissu aika huippu! Yhdessä päivässä ehti jo nähdä paljon, muttei läheskään tarpeeksi.. Uusi reissu jollekin vapaapäivälle on jo suunnitteilla... Pakko päästä ainakin Baker Streetille, Tower Bridgelle, Madame Tussaudsin vahakabinettiin, Harrodsille, Westminster Abbey'lle, Oxford Streetille jajajaja...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti