tiistai 2. kesäkuuta 2015

Must do



Lakkiaiset on nyt juhlittu, ja seuraavat kolme päivää on aikaa nauttia Suomen kesästä (ja jännittää tulevaa). Ennen lähtöä olis vielä kuitenkin jonkun verran vielä tekemistä..

   1. Osta tuliaiset
Apua, jätän kaiken viime tippaan! No joo, osa tuliaisista on jo hankittu, mutta osa on vasta harkinnan alla. Perheen pikkupojulle ostin Tatu & Patu -fanina englanninkielisen This is Finland -kirjan. Toivottavasti host-vanhemmat jaksaa lukea kirjaa ensimmäistä sivua pidemmälle, ettei jää käsitys, että suomalaiset syöttää joulupukille makkaraa ja kaataa kahvia kiukaalle.
Itse asiassa kysyin vanhemmilta tuliaistoiveita suoraan, ja vastaukseksi sain "jotain perinteistä suomalaista". Mämmin jätän suosiolla pakastelaareihin, mutta mukaan lähtee todennäköisesti perinteistä Fazerin sinistä, ruisleipää (ihan itseäni ajatellen, heh) ja salmiakkia. Marianne-karkit ja Piilopaikka-kuvioidut Fazerin Aito Vaniljakeksi-paketit on vielä harkintalistalla.
Hyviä vinkkejä otetaan vastaan...


   2. Palauta kirjastokirjat
Voiko olla totta, että keskivertosuomalainen käy kirjastossa kymmenen kertaa vuodessa? Itse käyn vähintäänkin kymmenen kertaa kuukaudessa, ja lainojen määrä on sen mukainen. Viikonloppuun mennessä pitäisi kirjastoon kiikuttaa kymmenisen kirjaa. Jos niistä nyt raaskii luopua ollenkaan...

   3. Pakkaa
Se tärkein. Ja vaikein. Ja hermostuttavin. Siis oikeesti. Mitä voi pakata, kun muuttaa ulkomaille? Tarvitsenko kolmea mekkoa tai viittä huivia? Kuinka monta paria sukkia? Nenäliinoja? Laastareita? Hapankorppuja koko matkalaukun täydeltä?
Valoa kuitenkin häämöttää jo tunnelin päässä, ja vaatepakkailut alkaa suunnilleen olla kuosissa. Mekkoja lähtee mukaan yksi (no okei, ehkä kaksi?), huiveja yksi ja sukkia seitsemän paria. Ja vähän kaikkea muutakin. Pakkaamisesta kirjoitan vielä lisää myöhemmin, kunhan saan urakan joskus päätökseen...


Neljä päivää... Mulla on koti-ikävä jo valmiiksi.



2 kommenttia:

  1. Oi, toi lähtöä edeltävä fiilis on niin ihana ja kamala samaan aikaan! Sellasen pakkausvinkin oon kuullut että pakkaa vaatteita kahdeksi viikoksi. Sukkia ainakin tarvii siis lisää, seitsemän parin kanssa saa olla koko ajan pesemässä. :) Tuliaisiksi vein Italian-perheelle juuri ton This Is Finland -kirjan, Fazeria, vanhemmille vielä Pentikin puisen salaatinotinsetin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta!
      Kiitos pakkausvinkistä ja tuliaisideoista! Pentik saattaiskin olla aika hyvä vaihtoehto. Matkalaukku alkaa olla aika ääriään myöten jo täynnä, ja sinne pitäis vielä mahtua varakengätkin, mutta jos nyt vaikka vielä muutamat sukat saisin johonkin koloon tungettua... Kyllä se tästä (..toivotaan..)

      Poista