keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Maidstone: Mote Park



Keskiviikkona tehtiin päiväretki Maidstoneen, joka on Chathamia hieman suurempi kaupunki lyhyen bussimatkan päässä. Matkan päätarkoituksena oli esitellä allekirjoittaneelle paikallista bussiliikennettä sekä käydä Maidstonessa uimahallissa, jotta voin halutessani käydä siellä myös "työpäivinä" pikkupojun kanssa. Pääkohteiden lisäksi päästiin nauttimaan myös Maidstonen kauniista kaduista, ihanasta Hobby Craft -askartelukauppaparatiisista sekä Mote Parkista, jossa uimahallikin sijaitsi.



Mote Park on 180 hehtaarin puistoalue Maidstonessa. Tekeminen puistossa ei lopu kesken, ja vähän paremmalla säällä puistossa saa helposti kulumaan koko päivän. Tänään ilma oli lämmin mutta tuulinen, joten kovinkaan kauaa ei tarennut penkillä istuskella saati haaveilla puistopiknikistä vehreillä nurmialueilla.
Puistossa voi muun muassa pelata krikettiä, jalkapalloa ja rugbya, pyöräillä, skeitata ja purjehtia. Puistossa on myös BMX-rata, kahviloita, mini-junarata ja leikkipaikkoja lapsille. Unohtamatta sitä uimahallia erilaisine lastenaltaineen ja vesiliukumäkineen, penkkejä riippapajujen katveessa (ja kanadanhanhien, sorsien ja joutsenten lomassa) tai isoja, laajoja nurmialueita.








Tuntuu uskomattomalta, että olen ollut Englannissa vasta viisi päivää. Maanantaina katsastettiin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva jättiläismäinen kauppakeskus Bluewater, jossa on yli 300 kauppaa. Tiistaina sukuloitiin ja sain kortin läheiseen kirjastoon. Kiirettä on pitänyt, kun samalla olen opetellut pikkupojun päivärytmejä ja kodinkoneiden käyttöä. Olo on kuitenkin jo varsin luottavainen, ja täällä alkaa tuntua pikku hiljaa vähän kotoisaltakin... Koti-ikäväkin on toistaiseksi pysynyt poissa, mikä on aika huolestuttavaa, koska kohta se varmaan iskee kahta kauheempana..
Loppuviikollekin on mukavia suunnitelmia tiedossa. Perjantaina suunnataan host-perheen kanssa Lontooseen, ja käydään ainakin London Eye'ssa ja Natural History Museumissa. Tiedossa olis myös Chathamin koluamista, lisää bussireittien tarkastelua ja lähitienooseen tutustumista. Ensi viikolla alkaa sitten ne viralliset työpäivät!


Ps. Näin tiistaina ensimmäistä kertaa luonnonvaraisia unikoita (ja ankoista varoittavan liikennemerkin..!), kun vierailtiin lähikaupungissa isovanhempien luona. Ne reunusti peltoteitä ja puutarhojen reunuksia. On ne vaan niin ihania!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti