keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Rochester 6.7

Maanantain ja tiistain vapaapäivät meni taas matkustellessa! Tällä kertaa päädyin maanantaina Rochesteriin ja tiistaina Canterburyyn. Näin jälkikäteen mietittynä molemmat paikat oli aika samanlaisia - Rochester oli vähän kuin Canterbury pienoiskoossa.


No, jos nyt totta puhutaan, niin Rochesterin kohdalla ei ehkä voi puhua "matkasta", tai ainakaan kovinkaan pitkästä sellaisesta. Chathamin keskustasta Rochesteriin ajaa nimittäin bussilla viidessä minuutissa, eli meiltä kotoa matkaan kului ruhtinaalliset 20 minuuttia...
Olin säästellyt Rochesterin koluamista, mutta nyt en enää jaksanut odotella, vaan hyppäsin bussin kyytiin. En edes odottanut pikkukaupungin olevan mitenkään ihmeellinen, ja tarkoituksena oli vain kiertää pikaisesti Rochesterin linna ja katedraali... Kuinka väärässä olinkaan!





Rochester oli aivan ihana! High Street on täynnä toinen toistaan söpömpiä ja värikkäämpiä pikkuputiikkeja, kahviloita, leipomoita ja kukkakauppoja. Katukuva toi mieleen Pariisin Marais'n, mikä ei olisi voinut sattua parempaan saumaan, kun kärsin hillittömästä Pariisi-ikävästä, tosin sillä erolla, että yhden-kahdentoista aikaan kadut olivat ihanan hiljaisia.
Maanantaina osa pikkuputiikeista oli suljettu (muun muassa yksi ihanannäköinen vintage-nallekauppa ja pari käsityöliikettä), joten seuraavalla kerralla pitää ajoittaa vierailu jollekin muulle viikonpäivälle!




Pikkukaupungissa ei tarvinnut kauaa kohteitakaan etsiskellä. Yksi Rochesterin katedraalin sisäänkäynneistä löytyi High Streetiltä, ja ilmainen sisäänpääsy houkutteli minutkin astumaan sisään. Kauniilta näytti, vaikka katedraali olikin melko pieni.



Matka jatkui päivän viimeiseen kohteeseen, Rochesterin linnaan, jonne pääsin taas ilmaiseksi English Heritage -korttia vilauttamalla. Itse linnaa ympäröivälle alueelle pääsi ilmaiseksi sisään, ja muutama kouluretkiluokka olikin viettämässä siellä lounaspiknikkiä auringonpaisteessa. Pitää pistää itsekin korvan taakse...
Verrattuna jättiläismäiseen Doverin linnaan Rochester Castle oli tosi pieni, ja tuulisella ilmalla linnan pienistä ikkunoista tuuli sisään niin, että ihan pelotti kiivetä kuluneita kivirappusia ylös linnan huipulle. Pystyssä kuitenkin selvisin, ja näkymä Rochesterin ylle oli kaunis! Toisella puolella näkyi River Medway ja Rochester Bridge, ja toisella puolella katedraali ja kaupunki.


Linnalta hipsin bussipysäkille Medwayjoen vartta, sillä kotiin piti ehtiä neljäksi, kun oltiin menossa dinerille isovanhemmille. Viitisen tuntia vierähti Rochesterissa ihan huomaamatta, ja kotimatkalla melkein ihan harmitti, etten ollut ehtinyt käydä Rochesterissa jo aiemmin!



2 kommenttia:

  1. Oooo niiin kauniin näköistä ja ehottomasti ihanan värikästä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On! ♥ Ihan melkein hävettää tää Chathamin High Streetin harmaa (no, siis tiilenpunainen) katukuva...

      Poista